Çinko Sülfat Gübre Çözeltisi Geri

Görünüm  
Kimyasal Adı  
Kimyasal Formülü  Suda Çözünür Çinko(Zn) :%10
Ambalaj Şekli 1-5 lt  ve 20 lt lik plastik ambalajlarda.


Ürün Analizleri

Kullanım Şekli ve Dozu
Bitki Uygulama Şekli ve Dozu
Buğday, Arpa, Çeltik, Mısır, Şeker Pancarı, Ayçiçeği gibi tarla bitkileri

 

100 - 160 cc / dekar
Kardeşleme döneminde suyla karıştırılarak
günün serin saatlerinde uygulanmalıdır.
Narenciye, Elma Armut, Kayısı, Şeftali, Fındık, Kiraz, Erik, Ceviz, Vişne,
Muz gibi meyve ağaçları
160 - 200 cc / dekar
Gözler açıldığında 10 gün ara ile önerilen dozun
yarısı en az 40 litre suyla karıştırılarak günün
serin saatlerinde uygulanmalıdır.
Domates, Biber, Kavun, Karpuz, Çilek, Havuç, Lahana, Karnabahar gibi
Sebzeler ve Çimen
60 - 100 cc / dekar
3-10 yapraklı dönem arasında önerilen dozun
yarısı en az 15 litre suyla karıştırılarak
günün serin saatlerinde uygulanmalıdır.
Pamuk 90 - 150 cc / dekar
Çıkıştan 3-4 hafta sonra en az 50 litre suyla
karıştırılarak günün serin saatlerinde
uygulanmalıdır.


Kullanım Alanı
Tarımda; Bünyesinde yüksek oranda çinko sülfat içeren, topraktan ve yapraktan uygulanabilen bitkiler tarafından alımı kolay olan bir gübredir.
Çinko Sülfat: Bitkilerin çinko ihtiyacını gidermede başarılı gübre çözeltisidir. Çinko, bitki boyu ve dal gelişimini artıran önemli bir besin maddesidir. Bitkilerin çinko ihtiyacı, miktar olarak diğer besin maddelerinden düşük olmakla birlikte; eğer toprakta çinko noksanlığı var ise, diğer tüm besin elementleri yeterli miktarda bulunsa bile verim düşük olacaktır. Dolayısıyla çinko, topraktan kaldırılan ürün miktarını doğrudan etkiler.
Çinko Sülfat; sebzeler ve meyve ağaçlarında gövde ve dal gelişimini, tahıllarda kardeşlenme ve sapa kalkma faaliyetlerini artırır. Çinko noksanlığının en belirgin görüntüsü bodur bitkilerdir. Bununla birlikte ağaçların genç sürgünleri uçtan başlayarak kurur, yaprak ve meyveler olgunlaşmadan dökülür. Meyve adedi azalır ve verim düşer.
 

Ürün Özellikleri
TEKLİF AL